Ismét utazhatunk karantén kötelezettségek nélkül, a többség máris indulna

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Ismét utazhatunk karantén kötelezettségek nélkül, a többség máris indulna

Feltöltve: 2020-06-09

Zöld lámpát kaptak a külföldi utazások: ahol nincs karantén, oda többségünk máris indulna!

Közel három hónapnyi bezártság után új fejezet kezdődik az életünkben: visszakapjuk vágyott szabadságunkat. Az utazók nagy örömére ismét megnyílnak előttünk az európai országok határai, és egy nemrég készült felmérés alapján a többség idén busszal indulna felfedezőútra. Azt is tudjuk, hova.
Jelenleg az alábbi országokba utazhatunk a hazaérkezést követő kötelező karantén nélkül: Szlovénia, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Szerbia, Németország. A hazaérkezést követő kötelező 2 hetes karantént vállalva pedig további úti célok is megnyílnak előttünk.

FRISSÍTÉS: kedd este a horvát miniszterelnök a horvát NOVA televízióban bejelentette, hogy a magyarok nem csak beutazhatnak Horvátországba, de június 12-től karanténkötelezettség nélkül hagyhatják el Horvátország területét!

Érdekes tényekről számol be egy friss, a magyarok utazási szokásait vizsgáló felmérés több ezer válaszadó bevonásával. A koronavírus hatására korábban sokan letettek a külföldi nyaralásról vagy őszre halasztották azt, most azonban, hogy újra nyílnak a határok, sorban karantén kötelezettségek kerülnek eltörlésre, feltámadni látszik az utazási kedv. A felmérés előrejelzései szerint a belföldi turizmus is fellendülhet, ami már június első felében abszolút tapasztalható is a hazai vendéglátók számára.

Márciusban sokként érte a kontinenst, hogy egy, az egész életünkre nagy hatást gyakorló világjárvány miatt változtatnunk kell az addigi szokásainkon. A legnehezebb talán a bezártság okozta nehézségek leküzdése volt, amelyet bízunk benne, napokon belül, akár már szombattól magunk mögött hagyhatunk. Ahogy életünk fokozatosan visszatér a régi medrébe, sorban nyitják meg határaikat a Schengen-i övezet országai. Lassan, de biztosan újra aggodalom nélkül utazhatunk, így az idei nyárra nem kell „elmarad” táblát akasztani.

61 százalékunk szeretne külföldre utazni

Elutazhatunk például tengerparti városokba, ám továbbra is kiemelten fontos a biztonsági intézkedések betartása. A hazai utazási irodák közül a Z(s)eppelin reagált elsőként a nem várt helyzetre; buszaikat ózonszűrős légtisztító berendezéssel látták el, hogy biztonságossá tegyék a csoportos utazásokat, függetlenül attól, hogy az úti cél az ország határain belül vagy kívül helyezkedik el. A fent említett felmérést is nekik köszönhetjük, amelyből kiderül, az 1500 megkérdezett 61%-a szeretne az ország határain kívülre utazni (kék, piros, sárga és zöld szavazatok alapján), 64%-uk autóbusszal, idegenvezetéssel.

„Az ózonszűrős légfrissítő berendezésnek hála minimálisra csökkenthető az egészségügyi kockázat. Minden utasunk számára kötelező a maszk viselése és szorgalmazzuk az audio guide használatát, hogy az utasok ne tömörüljenek egy helyen sem a szabadban, sem a múzeumokban, az idegenvezetőt viszont jól hallhassák. Természetesen alkoholos kézfertőtlenítővel is felszereljük a járműveinket és a gépkocsivezetők folyamatosan fertőtlenítik az autóbusz utasterét” – mondta Zsebők Tamás, a Z(s)eppelin utazási iroda vezetője.

A legnépszerűbb mediterrán desztináció Horvátország



Az utasok megnyugtatására a Z(s)eppelin arról tájékoztat, hogy a kirándulók minden, a turisták által látogatott helyen maximális biztonsági intézkedések mellett élvezhetik az ott töltött időt. Országon belül megnőtt a kereslet a több állomásos buszos túrák iránt, amelyekhez a természetjárás és a kulturális elfoglaltságok mellett gasztronómiai programok is tartoznak. A Z(s)eppelin utazási iroda kínálatában jelenleg 12 féle belföldi útvonal szerepel, közte a Börzsöny, a Duna-kanyar és a Zemplén térsége. A külföldre vágyókat tárt karokkal várja Horvátország, a legnépszerűbb úti célok listáját Plitvice, Opatija, a KRKA-vízesés és a gyönyörű horvát tengerpart vezeti. Emellett Szlovénia, Szlovákia és Ausztria természeti szépségeit is meglátogathatja, aki a zsúfolt városok helyett érintetlen tájak felfedezésével töltené a nyaralást.